Sukkerpasta/ marsipan lokk på kake

20150605_224301 (2)

For noen dager siden laget jeg en bursdagskake med sukkerpasta lokk. Bunnen på kaken er sjokoladekake med karamell glasur. Hvis dere ønsker å vite oppskriften på kaken er det bare å kommentere så legger jeg den ut i et annet innlegg.

Ved bruk av marsipan lokk trenger du: marsipan og melis. Framgangsmåten på marsipan og sukkerpasta lokk er den samme.

Sukkerpasta / fondant lokk:

Du trenger:

Sukkerpasta og melis.

Jeg brukte 3 pakker med sukkerfondant fra Dr. oetker. Tidligere har jeg brukt fra merkene Cacas og Panduro.

20150605_172425 (2)

Sukkerpasta og sukkerfondant er det samme.

1. Start med å kna sukkerpastaen/ fondanten/ marsipanen i hendene med melis til den blir varm og smidig.

2. Finn en plate/ bord / silikonmatte som du ønsker å bearbeide lokket på.

20150605_193700

3. Ta melis der du skal kjevle ut "deigen". Rull "deigen" til tre baller og kjevle de ut til tre runde sirkler like store som kakebunnene.

4. Plasser den største kakebunnen på et fat med f.eks en kakesserviett (min er fra Sweet craft)og legg et utkjevlet lokk over. Bruk en kniv for å skjære bort det overflødige og for å gjøre lokket beint.

5. Ta den mellomstore kakebunnen og plasser den på midten oppå den største bunnen. Leg et utkjevlet lokk over denne også. Skjær bort overflødigheter forsiktig uten å kutte i den nederste etasjen.

6. Plasser den minste bunnen oppå den mellomstore, bruk det siste lokket, legg et over og skjær til.

Når alle etasjene er dekket med hver sitt lokk vil den se omtrent slik ut:

20150605_215621 (2)

7. Hvis du ønsker å dekorere kaken enda mer kan du kutte til eller bruke former og trykke du f.eks blomster, figurer, tekst. Jeg brukte små daisyblomster i forskjellige former og varianter. Blomstene plasserte jeg rundt alle etasjene for å dekke ujevnheter mellom de tre lagene og for å pynte ekstra på toppen.

Tips:

* Bruk en Q-tips dyppet i vann hvis sukkerpastaen/ fondanten/ marsipanen får rifter/ hull og for å feste dekorasjoner som f.eks blomster.

* Hvis du ønsker mønster i sukkerpastaen/ fondanten/ marsipanen kan du bruke en kake mønsterkjevle. Da ruller  du et rull over "lokket" før du legger det over kakebunnen. Jeg brukte mønsterkjevle med blomstermønster på den mellomste etasjen og på dekorasjons blomstene.

20150605_215642 (2)20150605_224301 (2)20150605_224305 (2)

Ønsker du en "Less is more" utseende på kaken kan du bruke sukkersølvkuler.

20150606_182208 (2)

Jeg brukte sølvkuler i midten av blomstene og for å lage to tall.

Jeg er ingen ekspert for det er nok bedre måter å gjøre dette på. Jeg velger like vel å dele innlegget med mine tips og framgangsmåter.

Håper du likte innlegget. Ønsker du flere slike innlegg er det bare å gi beskjed:)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

beautyblossom

beautyblossom

16, Stavanger

Hei og velkommen til beautyblossom. Jeg kommer til å skrive om hverdag, klær, sminke, interiør, natur, hage, DIY, oppskrifter og skjønnhet. Håper du liker å titte innom bloggen min. Kontakt: Beautyblossom@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits